Fund formation

Als één van de weinige spelers in de nichemarkt beschikken wij over de noodzakelijke gespecialiseerde kennis en ervaring benodigd bij het opzetten van alternatieve investeringsfondsen (onder meer in de sectoren venture capital, private equity en vastgoed).

Fund formation begint bij de advisering over een efficiënte structuur, waarbij rekening wordt gehouden met de commerciële en fiscale belangen van zowel de investeerders als de fondsmanagers. Naast het vaststellen van de gewenste structuur voor het fonds en de carried interest, adviseren wij ook over de btw en loonbelastingaspecten van de managementorganisatie. Wij streven altijd naar een pragmatische en transparante structuur zonder onnodige complexiteit. Indien gewenst, maken wij vooraf afspraken met de belastingdienst.

Als allround fondsspecialisten kunnen wij in het juridische traject van de fund formation de leiding nemen en een coördinerende rol vervullen in het gehele proces tot aan de final closing. Door samen te werken met gespecialiseerde advocaten en notarissen kunnen wij het totaalpakket van juridische diensten leveren (fiscale advisering, opstellen van fondsdocumentatie, oprichtingen en AIFMD advisering).

Amstone adviseert verschillende institutionele en particuliere investeerders uit binnen- en buitenland. Dit  maakt dat wij goed op de hoogte zijn van hun vele specifieke fiscale aandachtspunten en commerciële voorkeuren. Bij de advisering over de fondsstructuur anticiperen wij hierop.

Behalve Nederlandse partijen adviseren wij ook buitenlandse fondsmanagers over de structureringsmogelijkheden van hun fondsen in Nederland. Onze brede internationale ervaring en ons wijd vertakte netwerk van buitenlandse fiscalisten en advocaten komen hier goed van pas.

Amstone Tax Lawyers is geassocieerd lid van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).