Managementparticipaties

Bij management- en werknemersparticipaties kan de fiscaliteit een grote rol spelen bij het bereiken van het gewenste alignment tussen de aandeelhouders, de onderneming en de managers/werknemers.

Bij het opzetten van participatieplannen streven wij naar een solide structuur. Vraagstukken omtrent de loonbelasting en de lucratieve belangenwetgeving worden in een zo vroeg mogelijk stadium aangepakt. Indien gewenst, stemmen wij waarderingen en geadviseerde structuren van te voren af met de belastingdienst, zodat alle betrokken partijen zekerheid hebben over hun fiscale positie.

Vanwege onze internationale focus zijn wij bovendien goed in staat om te adviseren over participatieplannen waarbij managers en werknemers uit meerdere jurisdicties betrokken zijn. Onze kennis van de Nederlandse belastingverdragen en ons internationale netwerk van bevriende nichekantoren dragen in dit kader bij tot een volledig en duidelijk advies.

Ook adviseren wij over managementcontracten, waarbij onder meer de vaststelling van het gebruikelijk loon, de mogelijke toepassing van de doorbetaaldloonregeling en de positie van de manager ten aanzien van de werknemersverzekeringen aan bod komen.