Martijn de Jong

Partner

Martijn de Jong (1978) heeft een brede ervaring in de nationale en internationale corporate belastingadviespraktijk. Binnen zijn praktijk houdt Martijn zich voornamelijk bezig met:

  • het fiscaal begeleiden van fusies en overnames (inclusief fiscale due diligence en fiscale bijdrage overnamedocumentatie)
  • het structureren van management participaties en overige incentives voor werknemers (waarbij aandacht voor onder meer lucratief belang- en loonbelastingproblematiek)
  • het adviseren ten aanzien van vastgoedinvesteringen, zowel voor wat betreft de aan- of verkoop als de structurering (inclusief fiscale due diligence)
  • het adviseren omtrent (inter)nationale holding- en financieringsstructuren (onder meer verdragstoepassing, fiscale eenheid, joint ventures en reorganisaties)

In 2006 en 2007 werkte Martijn in Frankfurt am Main, waardoor hij goed bekend is met de fiscale aandachtspunten bij investeren in of vanuit Duitsland. Hij heeft daarom een sterke focus op de Duitse markt.

Martijn was, na zijn studie fiscale economie aan de Rijksuniversiteit Groningen, tussen 2003 en 2012 werkzaam als belastingadviseur bij Loyens & Loeff in Amsterdam. Naast Nederlands en Engels spreekt en schrijft Martijn vloeiend Duits. Martijn is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en is als auteur verbonden aan de Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht (NDFR) binnen het cluster Internationaal Belastingrecht.

Martijn is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), de International Fiscal Association (IFA) en is als auteur verbonden aan de Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht (NDFR) binnen het cluster Internationaal Belastingrecht.

T 020 - 8201 554
M 06 - 3901 6247
E martijn.de.jong@amstone.nl